zaterdag 6 maart 2010

Voorjaar 2008

****************************************************
We hadden er zin in toen we half Maart aankwamen.
Het weer was aardig maar dat sloeg om op goede vrijdag. Het sneeuwde en ook de paasdagen waren heel koud. Ik kan dus niets in de tuin doen en daar had ik me zo op verheugd.
Ook is er nog niets van enige knop te bespeuren bij de fruitboompjes.
Ik hoop zo dat ze de winter hebben overleefd.
Wat wel leuk is dat ik de tuin nog nooit onder de sneeuw gezien heb en dat heeft ook wel wat.Door alle sneeuwval is het rustige beekje naast onze tuin een kolkende beek geworden.Begin Mei zijn we weer er weer en zien dat de fruitboompjes knoppen krijgen, Hoera!!
Trouwens alles begint aardig uit te lopen, de rozen zitten dik in de knop en de druif krijgt blaadjes.
Mijn zorgen kindje is de blauwe regen. Ik had hem aan de voorkant van het huis gepoot en zag in mijn verbeelding de slingerende takken met grote trossen blauwe bloemen de gevel versieren. Maar helaas, net als de roos zag ik hem wegkwijnen.
Met zorg heb ik hem uitgegraven en een andere plek gegeven en hiep hoi hij is aangeslagen. De roos heeft het niet gered.

3 opmerkingen:

 1. Dag Hermine,
  Heb je intussen een nieuwe roos geplant in het voorjaar? Wat een bijzonder plekje met die beek. Het zal wel helder water zijn. Spannend om de seizoenen in je tuin te beschrijven. Ik ben benieuwd naar het vervolg. Dag, lieve groet, Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat prachtig een beekje, grenzend aan je tuin! Heerlijk, dat geluid als je zomers in de tuin werkt of geniet van een heerlijke kop thee of een rode wijn of wat dan ook ....
  Een fijn weekend, Hermine!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat prachtig met dat beekje langs je tuin!!
  Rita

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je berichtje.