zaterdag 20 maart 2010

Van mei tot het najaar 2009


Als we aankomen worden we verwelkomt door een paarse weelde. Dat is leuk thuiskomen.

De Roos langs het hekwerkje bloeit prachtig maar de Clematis die er naast staat doet het niet goed, jammer, ik ga maar een ander plekje voor hem zoeken.


Alles in het half ronde perkje heeft het naar de zin. Als ik langs de Dille loop kan ik niet nalaten even wat blad tussen mijn vingers fijn te wrijven, wat een heerlijke geur. Maar de geur van de Lavendel is natuurlijk ook niet te versmaden.


De druif begint gelukkig aardig te groeien en dat mag want ik vind die lange ranken echt prachtig. De Roos New Dawn slingerd er een beetje tussen.


In het lange perk staan de Papavers in mei prachtig te bloeien, het is één groot feestelijk boeket. Er staat op deze foto ook een Palmlelie die nu nog dik in de knop zit, maar prachtig heeft staan bloeien.Midden in het ronde perk staat Koninginnekruid, echt een prachtige plant. Ook staat er Vrouwenmantel, Kamille, Buxus, Floxen, Hosta, Kattenkruid en Geranium.


In het najaar hangen de appels aan de boom en staat de witte Buddleia prachtig te zijn en vlinders te lokken. In de lange border staat ook een Koninginnekruid maar die is niet zo koninklijk hoog als de andere.
De tuin begint echt wat te worden en ik ben blij en tevreden.Als we in het najaar naar Nederland vertrekken nemen we de notenoogst mee, en een grote Maretak,zou die het redden tot de kerst??

10 opmerkingen:

 1. Prachtige foto´s!!
  Je brengt me op een idee. Die papaver... dat ga ik ook doen, zo mooi...

  Fijn weekend, liefs Roelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow wat een heerlijke post weer,ik geniet van alles wat in bloei staat bij je,ik wil ook graag de roos``New Dawn``en de noten wat veel zeg,ik ben ook blij want ik heb eindelijk een bloeiende sneeuwbal gevonden en vandaag gelijk gepoot,fijn dat het regende,hoef ik geen water te geven,ik wens je een fijne avond,lieve groet Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's van je tuin !
  Ik heb ook een roos 'New Dawn', ben er heel tevreden over.
  Nog even over je vorige post met de blauwe hortensia : zoals al gezegd kaliumaluin toedienen, maar ik heb eens gelezen over een grootmoedersmiddeltje, met roestwater aangieten of roestige nagels in de grond steken.
  Nog een fijne avond,
  Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ooh zo krijg ik nog meer zin in het voorjaar. Ik heb vandaag ook wat foto's zitten te bekijken van onze tuin het vorige jaar. Als je nu naar buiten kijkt kun je je niet voorstellen hoe dat straks wordt. Ik geloof dat wij wel zo'n beetje dezelfde smaak in planten hebben. Wij hebben trouwens ook een notenboom, maar we hadden nog geen grotere oogst dan 1 of 2 noten. Gelukkig heb ik familie met notenbomen, zodat wij nu nog aan de 'verse' noten in de salade zitten. Zelfs noten uit eigen tuin smaken beter dan die uit de winkel, gek he? Bedankt voor je gezellige bezoekjes, ik wens je een fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha Hermine, heerlijk zo'n geurige wandeling door jou tuin.......ik ga er bijna van fladderen als 'n vlinder.
  Maar die zullen er ook genoeg in je tuin te bewonderen zijn, het Leverkruid is een echte bloem met aantrekkingskracht voor de vlinder.

  De maretak ophangen op een koele plek (waar de vogels niet bij kunnen)dan moet je zo'n prachtige grote tak toch kunnen bewaren voor Kerst.
  Je schrijft en laat foto's zien in verleden tijd, heb je al een poging ondernomen?

  Voor mij persoonlijk is het voorjaar de mooiste tijd in de natuur, ik kijk de puntjes van de Hosta uit de grond, geen frisser groen/geel blad in mijn tuintje.
  En ik kan er ook niet vanaf blijven, heb altijd wel 'n oude fles of kruik gevuld met Hostablad staan.

  Fijne zondag....ondanks de miezer regen hier.
  Lieve groet,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Hermine,
  Prachtige tuinfoto's zeg! En een mooie noten-oogst. Ik vind het zelf altijd heerlijk om te kunnen "oogsten" uit de tuin. Wij hebben ook een notenboom maar die is nog niet zo groot dus wij kunnen nog niet zo'n grote mand vullen. Maar ieder jaar zijn het er weer meer!
  Groeten Vroni

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hermine Hallo!
  Dank u voor uw bezoek op mijn blog!
  Uw blog is wonderful!
  Maar goed dat we hebben google te vertalen.
  Ik volg je en ik zal ook je blog op mijn lijst van blogs.
  Kussen,Rozani

  BeantwoordenVerwijderen
 8. I always enjoy seeing lovely garden photos! I am looking forward to working in our garden soon.
  Thank you for visiting me,
  Carolyn

  BeantwoordenVerwijderen
 9. heerlijk he zo'n tuin,alles lekker wild,dat vind ik nou zo heerlijk,je kan doen en laten wat je wil.Ik ben ook niet van zo'n strakke tuin,er mogen best plantjes tussen de tegels en stenen groeien,en dat doet het ook.veel vergeet menietjes komen in het wild,Wat heb je veel verschillende planten,mooi hoor.geniet maar fijn daar,,ik doe het hier wel

  groetjes en fijne Paasdagen OMA NIJN

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ga ook dit blogje volgen Hermine, ik zie dat je tuintje er al heel wat anders uit ziet dan toen je het huisje kocht. Mooi gedaan hoor!
  Groetjes, Rita

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je berichtje.