dinsdag 2 maart 2010

De WonderboomNaast onze tuin stroomt een beekje en daarnaast ligt het land van onze buren.
Daar staat een boom, maar we hebben geen idee wat voor boom.
Maar... daar zijn we snel achter gekomen, want toen we na een paar weken weer terug kwamen stond de boom vol in het blad en ja hoor, we hebben een notenboom.
We zijn heel blij met deze wonderboom, hij geeft veel heerlijke schaduw op warme dagen.Graszaad, veel graszaad is er gestrooid en dat heeft resultaat. Soms spitte ik een stukje onkruid goed om en daar groeit het gras dan extra snel.
Aan één bloemenperk heb ik niet genoeg dus ik maak er een bij, dit keer in de vorm van een halve maan. Ik zet er lavendel in, een klein zielig hybiscus struikje, bieslook en rozemarijn.
Er komt een roos en een clematis tegen een mooi oud ijzeren hekwerk uit onze verzameling en Jacques zet dat een beetje schuin achter in de tuin.
We hebben leuke overburen en de madame is een echt tuinierster. Van haar kreeg ik vrouwenmantel stekken die ik langs de rand van de langwerpige border zet.
Zij is een ,,keurige tuinierster,, ik niet, maar het is wel leuk om te zien hoe zij alles aanpakt.

Omdat december de beste tijd is om fruitbomen te planten, zijn we voor 3 dagen naar Frankrijk gegaan met een appel, een kers en een kweepeer.
Die eerste nacht vroor het dat het kraakte en de volgende dag heeft Jacques echt moeten hakken om de boompjes in de grond te krijgen.Gaan ze het redden?
We hopen het en laten de tuin liggen tot het volgende jaar 2008.

4 opmerkingen:

 1. Wat spannend zo'n tuin helemaal aan te mogen leggen. Die noten zijn natuurlijk super. Je kunt er ook heerlijke likeur van maken als de schil nog niet verhard is. Fruitbomen zijn ook zo'n lekkernij. Ik kijk uit naar je volgende stukje.
  Dag, Lilian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een uitdaging, echt fantastisch. Mijn handen zouden ook jeuken !!!
  Een notenboom is echt fantastisch. Dat doet mij denken aan mijn vakantie vroeger met mijn ouders. Wij overnachtten toen ook in een Frans huisje en daar stond een grote notenboom in de tuin. Er stond een lange eettafel onder en daar aten we heerlijk de hele dag door.
  Heel veel plezier met het maken van jouw droomtuin !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk, je tuinblog! Hoe heet dat prachtige witte bloempje in je header?
  Een gezellig weekend!
  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig je tuinblog,ik ga je zeker volgen en heb je link op mijn tuinblog gezet,gaaf zo`n boom,haha daar heb ik de tuin niet voor,ben reuze benieuwd hoe alles het gaat doen in je tuin,tot een volgende keer,lieve groet Joke.

  BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel voor je berichtje.